Hyresrätter med låga hyror hetare än någonsin

Stekhett med hyresrätter

enligt Magnus Dagel på Dagens Industri

För fyra år sedan när vi lanserade vår ide om att ta fram ett eget byggsystem för att kunna producera hyresrätter med låga hyror möttes vi mestadels av skakande huvuden:
Hur tänker ni egentligen? Varför ger ni bort vinsten till någon annan? Men bygg bostadsrätter istället som alla andra, det är där pengarna och framtiden finns!
Så lät de flesta kommentarer och synpunkter till oss från marknaden.

Socialt hållbart entreprenörskap med låga hyror

Men vi stod på oss. Vi vill göra det de andra inte kan eller vill göra. Vi vill göra skillnad. Idag tror jag det kallas för socialt hållbara entreprenörer eller affärsidéer. Det fanns inte riktigt som begrepp då. Med Nyhem vill vi göra skillnad. Göra det möjligt för fler att få en första bostad, lätta på det bostadsekonomiska trycket, få mer pengar över till att leva livet, göra träningsresor, utbilda sig, eller satsa på sin hobby och sitt livsförverkligande. Något som blir viktigare och viktigare för våra unga.

Att våga gå emot strömmen

När alla andra säger att det du gör är fel krävs det en hel del mod. Mod som finns hos alla mina medarbetare som vågat tro och satsa på det vi gör på Nyhem. Att gå mot strömmen, säga att det går att sänka produktionskostnaderna, att låta delar av den sänkta produktionskostnaden komma hyresgästerna tillgodo, att stå upp och förklara för finansiärer och marknaden att vi har rätt tänk, vi har en långsiktigt hållbar affärside. Det kommer gå bra för oss bara ni är med och hjälper oss att bryta upp den konservativa byggbranschen och fasta rutiner och sätt att göra saker och ting på. Några få av er har vågat tro på oss och till er vill jag bara säga tack! För nu är vi på gång.

Från prototyper till skarpa projekt

Nu är det äntligen dags. Vi har tränat, spelat träningslandskamper och nu är det dags för vår första VM-match. Vårt första hyresrättsprojekt tillsammans med en av Sveriges större och mer framsynta projektutvecklare. Vi ska tillsammans bygga ett hyresrättsprojekt som kommer att bli riktmärke för hur kvalitativa hyresrätter med låg förvaltningskostnad och låga hyror kan gå hand i hand. Direkt efter sommaren avslöjar vi mera. Men först lite välförtjänt semester för oss och alla andra kämpar i branschen.

Håll fast vid din affärsidé och till slut hamnar du rätt

Att läsa alla artiklar från de senaste sex månaderna och känna att vi helt plötsligt ligger så helt rätt med vår affärside på Nyhem känns … ja känns som vad va det jag sa. Marknaden behöver bra hyresrätter med rimliga hyror. Vi är här redo att leverera detta till alla de kommuner som behöver. Vi tillsammans med andra utmanare som vi ser upp till, tex BoKlok, som vågar satsa på en produkt som möter de många människornas behov. Nu är det inte längre någon som ifrågasätter varför vi bygger hyresrätter med låga hyror. Men vi bryr egentligen inte för vi vet att vi har rätt, att vi tänker rätt för framtiden, för alla som ska in på bostadsmarknaden eller kanske ut ur bostadskarriären. Vi är Nyhem Bostad.